Festivalen attraherar allt från nybörjare till världseliten samt alla de som bara vill uppleva stämningen. På plats finns mat och dryck med franska influenser samt DJs och livemusik.

La Majonnaise är en fransk folkfest mitt i Stockholm med främsta syftet att ses och umgås. Det innebär att alla är välkomna oavsett om man är deltagare, åskådare eller bara vill uppleva maten, drycken och musiken. Målet är att skapa en fransk oas mitt i Stockholm genom artister, DJs, fransk mat och utomhusboule.

Under Majon får amatörer möjlighet att möta världseliten från bland annat Sverige, Belgien och Frankrike. Tävlingarna pågår från fredag till söndag 4-6 augusti i Rålambshovsparken i Stockholm. På lördagskvällen genomförs en åttamannatävling där även best dressed, best spirit och best winner utses.

– Intresset för vår franska festival växer för varje år, säger Anna Eriksson som är projektledare för La Majonnaise. Vi får besökare från hela Europa samtidigt som allt fler Stockholmare hittar till Majon för att delta eller bara njuta av stämningen. Målet är att skapa Stockholms absolut trevligaste festival genom härliga människor, ett glas pastis, fransk mat, bra musik samt inte minst utomhusboule.

La Majonnaise startades 1995 och är Sveriges största öppna bouletävling. Årets nyhet är att bussresor ingår från Göteborg, Malmö, Örebro och Köpenhamn för alla deltagande lag. Under hela festivalen rullar även en fri buss i Stockholm som kör besökare till festivalen oavsett om man tävlar eller inte.

Festivalen har fått sin inspiration av den legendariska tävlingen La Marseillaise, i boulens hemstad Marseille, som årligen har över 10 000 deltagare. Svenska La Majonnaise genomförs av Boulebar och har drygt 1 000 besökare. Bland banden som uppträder i sommar finns Södra Station, Dotter, Mares och Flora Cash. För dem som vill delta i samtliga matcher finns ett festivalband för 400 kronor som gäller under hela La Majonnaise. Då ingår även ett fritt mål mat från grillen per dag under helgen.