Kulturella och kulinariska upplevelser står i fokus när Finnair öppnar tre nya linjer i sommar. De nya rutterna går till Bologna, Bordeaux och Porto. För att ytterligare stärka sitt sommarerbjudande inför 2019 utökar Finnair frekvenserna på flera andra populära semesterresmål.

Mellan den 10 april och 18 oktober kommer Finnair att flyga tre gånger i veckan till den italienska orten Bologna. Inte nog med att staden är känd som Italiens mathuvudstad, här ligger även Europas äldsta universitet med anor från 1100-talet. Bologna ett fördelaktigt geografiskt läge med närhet till många andra populära städer i Italien. Några av flygningarna erbjuder även utmärkta förbindelser för resenärer som flyger till och från Finnairs asiatiska destinationer.

Från och med den 11 maj till och med den 14 september kommer Finnair även flyga till Bordeaux två gånger i veckan. Den franska staden kallas ofta för Europas vinhuvudstad och är känd för sin framstående mat- och vinkultur. Bordeaux är även ett historiskt centrum som sedan 2007 anges på UNESCO:s världsarvslista med näst flest, efter Paris, minnesmärkta byggnader i Frankrike.

Sist men inte minst kommer Finnair mellan den 21 juni och den 12 augusti att ha två veckovisa flygningar till Porto, Portugals näst största stad. Porto ligger längs Portugals norra kust och är dessutom portvinets berömda hem. Den nya linjen adderas som följd av den framgångsrika lanseringen av ruttöppningen till Lissabon 2018.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra resenärer dessa nya destinationer nästa sommar. Det är tre städer som har mycket att erbjuda, framförallt för mat- och dryckesentusiaster då samtliga städer är mycket populära kulinariska regioner, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.