Snart drar tusentals svenskar till Alperna med UCPA och deltar i Sveriges största skidskola för vuxna. Nio av tio anser sig ha blivit bättre skidåkare. Glöm glasstruten och dalskidan – det här är ingen vanlig skidskola.

UCPAs skidskola är ingen vanlig kurs. Vi vill förmedla vår kärlek till snösporter; det gör vi genom att se till att våra resenärer får ut maximalt av skidveckan och utvecklas som skid-, snowboard- eller telemarksåkare. Det är en skön känsla att utmana sig själv och bemästra nya terränger.

– Varför ska jag gå i skidskola när jag redan kan åka skidor? Det får vi ibland höra från folk som ännu inte har rest med oss. Våra resenärer kan berätta varför. Över 92 procent anser sig ha blivit bättre skidåkare efter att ha deltagit i vår skidskola. Med 5000 deltagare varje år är UCPA Sveriges största skidskola för vuxna, säger Axel Erwast som är VD på UCPA Resor.

Franska AlpernaEn av anledningarna till skidskolans popularitet är våra erfarna skidlärare och bergsguider. Samtliga har genomgått en gedigen utbildning i skidåkning och bergskunskap. De brinner verkligen för snösporten och vill få dig att känna samma entusiasm. Våra guider kan systemen och vet vart snön är bäst för dagen.

Många avancerade åkare väljer att resa med oss – för dem blir det mer guidade turer än skidskola eftersom de redan har tekniken. Dessa expertåkare får åka i områden som de inte skulle hittat till på egen hand. Vid dåligt väder är vår kunskap ovärderlig eftersom vi alltid hittar den bästa åkningen för dagen. Vi visar vägen genom skön skogsskidåkning när sikten är obefintlig uppe på toppen.

– Många älskar att de kan få ut maximalt av sin skidresa trots att resesällskapet har varierande skiderfarenhet. Det är varken kul att vara mycket bättre eller sämre än dem du reser med. Hos oss delas gästerna in i grupper efter förmåga och kan åka i terräng som passar deras nivå. Du åker med din grupp under dagen och träffar resten av gänget när liftarna stänger. Självklart är det ok att hoppa över någon dag med skidskolan för att åka tillsammans med kompisar eller partner. Skidskolan är inte obligatorisk – men de flesta väljer att delta alla dagar, säger Axel Erwast.

UCPA kan beskrivas som ett skönt vuxenkollo. Avslappnat, opretentiöst och hjärtligt. Du reser med skandinaver, fransmän och människor från andra länder. Det är lätt att få nya vänner i backarna, vid matbordet och på kvällarna. På centret arrangerar vi filmkvällar, föredrag, matfester, musikunderhållning och överraskningar.

En resa med UCPA bjuder på högklassig skidåkning, god mat och kul umgänge. Ett äventyr många återupplever år efter år. Det går nämligen inte att hitta något liknande någon annanstans.