Vid sitt första framträdande som Frankrikes president färdades Emmanuel Macron i en DS 7 CROSSBACK, den nya suven från DS Automobiles som presenterades för två månader sedan i Genève. Bilen har specialtillverkats med öppningsbart tak för att den nye presidenten stående skulle kunna ta emot hyllningarna från folket som samlats längs Champ-Elysées i Paris.

Det är inte utan stolthet för varumärket som DS 7 CROSSBACK blev bilen som användes vid den nye presidentens installation, vilket samtidigt blev modellens första offentliga framträdande, några månader innan försäljningsstarten. DS har än en gång skrivit (bil)historia genom att vara officiell billeverantör åt den franska presidenten. Ända sedan Charles de Gaulle på 1960-talet har Frankrikes presidenter åkt eller kört DS. Claude Pompidou valde i början av 1970-talet SM-modellen, Giscard d’Estaing färdades i DS23 Prestige och även François Mitterand och Jacques Chirac hade DS som ”tjänstebilar”. Den avgående franske presidenten, François Hollande, har under sin ämbetsperiod åkt DS 5.

Mer om DS 7 CROSSBACK Présidentiel:

  • Den första DS 7 CROSSBACK på allmän väg. Ingenjörer och konsthantverkare har arbetat med att ge denna unika bil sin presidentstatus.
  • Bilen är lackerad i en mörkblå kulör och är utrustad med ett öppningsbart tak och designdetaljer som emblem med texten ”République Française” och fästen för den franska flaggan, trikoloren.
  • Interiören är utförd i svart läder och typiskt franska exklusiva material som ”Toile de Laque” från Atelier Maury.
  • 20-tumsfälgarna är speciellt utsmyckade, bland annat med hjälp av bladguld.
  • Slutligen finns den high tech-utrustning som utmärker DS 7 CROSSBACK: DS CONNECTED PILOT som öppnar vägen mot självkörande bilar, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION fjädringen som upptäcker vägens ojämnheter med hjälp av kameror och ställer in stötdämparna för maximal komfort