Uthyrningen av semesterhus och semesterboende är en marknad som växer rekordartat i Sydeuropa. Det blir alltmer populärt bland svenskarna att boka sin egen lägenhet eller semesterhus framför det traditionella hotellet/chartern.

För sommaren 2016 är redan många hus bokade och efterfrågan är större än någonsin. Det är först och främst semesterhus i Kroatien, Italien, Spanien och Frankrike som efterfrågas, och hus med egen pool är det de flesta önskar. Hos researrangören Sembo har kunder i mer än 25 år kunnat boka semesterhus och trenden i år är semesterhus med egen pool. I ett semesterhus kan man ofta bo flera familjer eller flera generationer, och det har blivit mer och mer populärt att åka tillsammans. Att ta med mina, dina och våra barn samt mor- eller farföräldrarna ger alla en möjlighet att träffas.

-Med ett semesterhus har du ofta en egen terrass att ligga och sola på, en egen pool att dyka i och ett eget kök att tillaga maten i som du köpt på den lokala marknaden. Du kommer närmre lokalsamhället i ett semesterhus. Att hyra ett semesterhus tycker jag är ett fantastisk boendealternativ för sommaren, fortsätter Michael.

De tio mest populära semesterhus hos Sembos:

  1. Lagrange Prestige Domaine De Fayence, Mandelieu, Frankrike
  2. Valeah Ii – Marbella, Spanien
  3. Fornalutx, Mallorca
  4. Lagrange Prestige Le Carré Beauchêne, Sainte-Maxime, Frankrike
  5. Villa Robinson, Ön Brac, Kroatien
  6. Tourettes-Levens, franska Rivieran
  7. Aznive – Carrara, Toskanska badorter, Italien
  8. Domaine Les Peyroues – Mougins, franska Rivieran
  9. Split-Kucine, Kroatien
  10. Dubrovnik-Mocici, Kroatien

Källa Sembo