Norwegians börja flyga mellan New York till Paris. Snart lanseras även flygningar mellan Paris och Los Angeles samt mellan Paris och Fort Lauderdale. Efterfrågan har varit stor på båda sidor Atlanten.

Norwegians långdistanslinjer mellan Frankrike och USA har nu börjat. På fredag kväll lyfte en fullbokad Dreamliner från Paris (CDG) för första gången. Det är den första av totalt tre långdistanslinjer som bolaget har lanserat mellan Frankrike och USA. Imorgon startar Norwegians flygningar mellan Paris och Los Angeles och 4 augusti börjar flygningar mellan Paris och Fort Lauderdale i Florida.

– För att kunna konkurrera globalt i flygbranschen är det viktigt att bygga en robust internationell verksamhet. Vi har i dag en betydande närvaro på London Gatwick och på Kennedyflygplatsen i New York. Med Paris på långdistanskartan kan vi erbjuda ännu fler resenärer på båda sidor Atlanten möjlighet att flyga bekvämt till ett lågt pris. De nya linjerna mellan Paris och USA har hittills tagits emot väldigt bra av både fransmän och amerikaner, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians har i dag åtta flygplan av modellen Boeing 787-8 Dreamliner och tre av modellen Boeing 787-9 Dreamliner i långdistansflottan. Inom några få år kommer långdistansflottan bestå av 42 Boeing 787 Dreamliner.