Höstens tolv vinresor med BKWine går till fyra olika länder: Frankrike, med Champagne, Bordeaux, Languedoc, och Södra Rhône-Chateauneuf-du-Pape. Spanien, med Rioja, och Katalonien-cava-Priorat. Italien, med ”bubbel i Italien” (Franciacorta-Prosecco), Toscana vin & mat, Veneto (amarone-Valpolicella-Soave), Piemonte vin & tryffel, och Kampanien vin & mat. Samt Portugal, med Dourodalen.

Vi vill ge våra resenärer en unik inblick i vinets värld, som är både lärorik och upplevelserik. Vi har ett helt unikt kontaktnät bland vinproducenterna så vi kan sätta ihop reseprogram med en oslagbar kvalitet. Vi lägger också stor vikt på kombinationen mat & vin, t.ex. har en del resor luncher i stjärnkrogsklass, men serverat hemma hos en vinproducent, medan andra har mat-workshop. Säger Britt Karlsson, grundare av BKWine vinresor.

Alla resor sträcker sig över fem dagar (fyra nätter), från onsdag till söndag. Ett tiotal vingårdsbesök ingår, med privata vinprovningar och exklusiva måltider. Vinresorna leds antingen personligen av BKWines grundare Britt eller Per (som nyligen fick ”Nobelpriset i vinlitteratur” av OIV) eller av BKWines expertguider, som är specialister på vin.