Världskände vinmakaren François Lurton är född och uppvuxen i klassiska, franska vindistriktet Bordeaux. Därifrån kommer också hans goda Villa Garros Sauvignon Bordeaux som nu får en ny design i samband med årgångsbytet. Perfekt till fisk, skaldjur, vegetarisk mat och lättare ostar!

François Lurton gör vin i Chile, Argentina, Spanien och Frankrike. Varmt om hjärtat ligger hans barndoms Bordeaux och bland druvorna är favoriten aromatiska Sauvignon Blanc. Även om han har stora framgångar med sina röda viner är det de vita, med storsäljaren Les Fumées Blanches i spetsen, som gjort honom internationellt berömd.

Klassisk vit Bordeaux har blivit allt populärare den senaste tiden. Det är ett vin där Sauvignon Blanc normalt får sällskap av druvan Sémillon. I Lurtons moderna version spelar Sauvignon Blanc solo och visar upp hela sitt register med friska, fruktiga och aromatiska toner.

– Vi ser en ökad efterfrågan på klassisk vit Bordeaux och i samband med årgångsbytet på Villa Garros Sauvignon Bordeaux väljer vi därför att förnya designen och lyfta ursprunget på ett tydligare sätt, säger Kajsa Ekman, produktchef för François Lurton.

Villa Garros Sauvignon Bordeaux i nya, fräscha årgången 2016 är ett friskt och aromatiskt vin med en doft som är karaktäristisk för druvan med toner av krusbär, svart vinbärsblad och nässlor. Smaken är torr, mycket frisk och fruktig med inslag av krusbär, citrusskal och gröna äpplen. Villa Garros Sauvignon Bordeaux är perfekt som en sval aperitif och mycket användbar till sommarens goda mat. Prova gärna till grillad fisk och skaldjur, vegetarisk mat eller paj med getost! Nr 4184, Villa Garros Sauvignon Bordeaux 2016, 75 cl, 99 kr.