Sverige kommer att spela mot Irland, Italien och Belgien i gruppspelet nästa sommar under fotbolls-EM i Frankrike. Gruppspelsmatcherna kommer att spelas i Paris, Toulouse och Nice och Expedia kan se en kraftig ökning i intresse för dessa destinationer.

För Toulouse, som vanligtvis inte är ett resmål i topp, har antalet sökningar ökat med 63 250 % jämfört med innan det blev klart att Sverige skall spela en gruppspelsmatch där.

– Det är roligt att evenemang som fotbolls-EM lockar folk att resa till städer de annars kanske inte hade åkt till. Ett tips för att komma undan lite billigare är att titta på paketresor, då det brukar vara billigare att boka flyg och hotell ihop istället för separat. Då kan man lägga pengarna som blir över på roliga aktiviteter innan och efter matchen istället, säger Susanne Svensson.

En undersökning gjord på uppdrag av Expedia visar att över hälften (54 %) av svenskarna kan tänka sig att planera sin semester kring ett sportevenemang. Spanjorerna är mest benägna (75 %) och holländare är minst benägna (32 %) att låta sportevenemang styra semesterplanerna. Fotboll är den sport som är populärast bland européer som reser till ett sportevenemang.