Nära 4 av 10 svenskarna tycker att Paris är den mest romantiska staden. Det visar Vings senaste Resepanel där 5 293 personer i Sverige svarat på frågan vilken som är den mest romantiska staden. Att det finns pittoreska torg och gamla historiska kvarter, är det som för svenskarna gör en stad romantisk.

Floden Seine ringlar sig genom staden och tillsammans med de historiska byggnaderna, de pampiga boulevarderna och charmiga kvarteren, är Paris perfekt för härliga promenader. Det finns mycket att se och göra och kärlekens stad har även många restauranger, caféer och sevärdheter i världsklass.

– Med sitt stora utbud av restauranger, shopping och kända sevärdheter hamnar Paris alltid högt bland Vings populäraste cityresor. Paris är modets, konstens och kärlekens stad och för mig är det ett perfekt resmål att upptäcka tillsammans med den man håller kär, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Tre romantiska upplevelser i Pars

Paris mest kända bro är Pont de l’Archevêché där par förklarar sin kärlek till varandra genom att låsa fast hänglås på bron med sina namn och därefter slänga nyckeln i vattnet. En vacker gest att göra när man är i Paris med sin käresta.

Vid Champs Elysées finns det omtalade konditoriet Ladurée, som är känt för sina fantastiska macarons i regnbågens alla färger och smaker. Ett perfekt konditori för en romantisk stund i en fantastisk miljö, där kan man ta en paus för en kopp kaffe och en nybakad macaron.

Högst upp i Eiffeltornet finns The Champagne Bar där det serveras vit eller rosa champagne för dem som vill skåla på toppen av kärlekens stad. Här kan man även passa på att njuta av den fantastiska utsikten över Paris.