Sedan lanseringen för några år sedan har MJ Le Petit Pas gjort jättesuccé både hos vinrecensenter och alla som älskar smakrikt rött vin med äkta sydfransk finess. Nu finns vinet i nya, härliga årgången 2016 samtidigt som detaljerna på flaskan byter färg från lila till rött.

På bara några år har den lilla åsnan trippat in i vinkonsumenternas hjärtan. Le Petit Pas betyder det lilla steget och etiketten är en hyllning till de små åsnor som förr i världen fraktade druvorna från vingården till vinpressen. Fransmannen François Lurton skapad ”Åsnevinet” på hans franska egendom Mas Janeil i Roussillon. I södra Frankrike är Grenache och Syrah dominerande rödvinsdruvor och de är också huvudingrediensen i den nya årgången av MJ Le Petit Pas, tillsammans med Carignan och Mourvèdre. En del av vinet har lagrats på fat för ökad komplexitet och en del på ståltank för att bevara den fina fruktigheten.

MJ Le Petit Pas har en intensiv doft av mörka bär med inslag av de kryddor som växer vilt i Sydfrankrike. Smaken är medelfyllig med rika toner av björnbär, jordgubbar, provençalska kryddor och ett uns vanilj från fatlagringen. Vinet är underbart gott redan nu som ungt, men går också att spara några år. Servera till rätter av nöt, lamm eller gris. Nr 79687 MJ Le Petit Pas 2016, 75 cl, 99 kr: Du hittar mer här.