Äntligen är det dags för årets stora cykelfest – Tour de France – och med den kommer tre glada nyheter från Eurosport. Nytt för i år är att vi sänder samtliga minuter från hela touren, från dag 1. Tidigare har sändningarna oftast startat en bit in i etapperna men i år visas allt.

– Tour de France är världens största cykeltävling och att få göra den tillsammans med Roberto och Anders känns otroligt kul och helt naturligt eftersom Eurosport är nummer 1 på cykel i Sverige, säger Emma Johansson.

Nytt för i år att Eurosport sänder samtliga minuter av tävlingen samt att dubbla OS-medaljören Emma Johansson kommer att gästa sändningarna.

– Det är första gången vi gör detta fullt ut och det ska så klart bli spännande. Klart att det blir speciellt för oss men vi har alltid med oss våra fantastiska fans på sociala medier som hela tiden tycker till och ställer frågor och på sätt bidrar till levande sändningar, säger Roberto Vacchi som nyligen utsågs till Årets kommentator i årliga Guldskölden.

Klart är också att dubbla OS-medaljören Emma Johansson kommer att gästa Eurosports älskade kommentatorsduo Roberto Vacchi och Anders Adamson under ett par etapper av årets Tour de France. Emma avslutade sin elitkarriär förra hösten med att ta silver i OS i Rio och kommer nu att dela med sig av sina kunskaper till tittarna.

– Det ska bli fantastiskt kul att få bidra med mina kunskaper och erfarenheter kring cykel som expert. Tour de France är världens största cykeltävling och att få göra den tillsammans med Roberto och Anders känns otroligt kul och helt naturligt eftersom Eurosport är nummer 1 på cykel i Sverige, säger Emma Johansson.

Dessutom har Eurosport startat ett unikt samarbete med världsstjärnan Peter Sagan som gör att Sagan kommer att finnas tillgänglig för alla cykelfans och svara på utvalda frågor. Genom att skriva #askSagan på Twitter plockar Eurosports team upp frågor till Bora-cyklisten som sen kommer att svara på ett par utvalda frågor per dag under hela touren.

Tour de France avgörs i år den 1-23 juli. Starten sker i Tyskland och då närmare bestämt med ett individuellt tempo i Düsseldorf. Innan cyklisterna på den fjärde etappen rullar in i Frankrike hinner de även passera Belgien och Luxemburg. Slutlig målgång blir det traditionsenligt på Champs-Elysées i Paris.

Jakten på den gula ledartröjan kommer att vara sedvanligt stenhård längs den drygt 350 mil långa bansträckningen och bland favoriterna hittar vi bekanta namn som regerande mästaren Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Alberto Contador, Romain Bardet, Fabio Aru, Jakob Fuglsang och Ritchie Porte.

– Det är mindre tempo i år vilket gynnar de som utmanar Froome. Nu får Froome kanske lägga upp sin taktik annorlunda och attackera mer i bergen. Även om han varit sisådär i år får han gälla som favorit tillsammans med Nairo Quintana och Richie Porte, menar Vacchi.