Tidningen Whisky & Bourbon har delat ut sitt årliga pris ”Whisky & Bourbon Awards 2017”. I år utsågs Delamain Réserve de la Famille till vinnare i kategorin Cognac. Delamain grundades 1894 med vingårdar i hjärtat av Grand Champagne i mellersta Frankrike.

Speciellt med just den här cognacen är att den endast buteljeras från enskilda fat med druvor från en enskild vingård. Från början var detta en cognac enbart för familjen Delamain och deras gäster, därav namnet – Delamain Réserve de la Famille. Idag finns den dock till för alla att njuta av.

Motiveringen löd ” Vi blir nästan tårögda av kärlek och värme varje gång denna fantastiska cognac intas. Ceder, cigarr, läder med fräsch fruktighet. Körsbär, vanilj, choklad, äpple, mineralisk kryddfräschör, balanserad sötma, rak och klar silkig skärpa. Kraft med fullständig sensuell elegans och längd. Vackert!”

– Vi är både glada och stolta över den här fina utmärkelsen för Delamain Réserve de la Famille, säger Johan Lidby. Delamain är ett litet cognacshus men med lång tradition av att tillverka cognac vilket gör det extra roligt med ett sådant här pris och erkännande.

Delamain Réserve de la Famille är en cognac med stor och mogen doft av aprikos, nougat och apelsin. Smaken är len och elegant med en fin balans och lång eftersmak. Cognacen finns på vissa Systembolag men kan också beställas med artikelnummer 89666 och till priset 3 589 kr.