För många kännetecknar den populära drycken champagne högtid och lyx samtidigt som allt fler passar på att konsumera bubbel även till vardags. Vid större tillställningar såsom bröllop och studentfirande är dock risken stor att notan springer i väg.

I samband med att planeringen inför sommarens stora fester drar igång listar därför den onlinebaserade vinshoppen The Wine Company ett par prisvärda favoriter på den i vanliga fall dyrbara drycken.

Från distriktet champagne i Frankrike kommer det just champagne i ett brett spektrum av prisklasser. Det är inte bara distriktet som namnger de gyllene bubblorna, utan också den unika tillverkningsmetoden. Genom att hälla stilla vitt vin tillsammans med jästkultur och socker i en flaska uppstår det långsamt bubblor och smak. Den speciella processen kräver kunskap och är kostsam, men beroende på lagringstid och storlek på upplagor kan priset hållas nere. Den förutfattade meningen med att ju dyrare desto bättre stämmer alltså inte vid alla tillfällen.

– Champagne i den lägre prisklassen håller fortfarande en mycket hög kvalité och bidrar med en härlig stämmning på fest. Det är en bra dryck att servera som fördrink men passar också till många olika maträtter. Eftersom vi erbjuder hemleverans är det ett ypperligt tillfälle att beställa större partier inför fester så som bröllop eller examensfirande, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

– Vi, precis som andra aktörer ser en ökning på försäljningen av champagne. De mer prisvärda alternativen passar dessutom perfekt att lyxa till vardagen med. Vill du spexa till ditt bubbel lite är ett tips är att addera en matsked granatäppelkärnor, det ger en fin färg och härlig smak, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

The Wine Company listar champagner under 300 kronor:

Champagne Baron-Fuenté La Révélation

Révélation betyder ”uppenbarelse” på svenska och Baron-Fuenté lever upp till sitt storslagna namn. Här förenas intensiva fruktaromer med doften av färsk brioche. Smaken är harmonisk med kvardröjande bubblor. Än finns det små kvalitetsodlare som den här kvar att upptäcka vid sidan av de kändare champagneproducenterna.

Pris: 198 kr
Artikel-nr.:147840

Champagne Montaudon – Brut, Champagne AC

Montaudon är ett av få champagnehus i Reims som än idag ägs av samma familj. Luc Montaudon är den fjärde generationen som driver företaget, vars pärlande champagne med det framträdande M:et på etiketten uppskattas över hela världen. Denna brut med sin fina doft av päron och vita blommor är husets klassiker. I gommen är den fyllig, balanserad och behagligt fruktig.

Pris: 249 kr
Artikel-nr.:966852

Champagne Canard-Duchêne Authentic Réserve – Brut, Champagne AC Canard-Duchêne

En underbart mogen champagne från champagnehuset Canard- Duchêne som grundades 1868. Cuvéen av pinot och chardonnay doftar som en hel fruktträdgård under sensommaren. Upplevelsen i gommen är komplex och frisk och minner om kanderad frukt, citronskal och kex. En förebildlig champagne réserve!

Pris: 298 kr
Artikel-nr.:720963

Champagne Lété-Vautrain Rosé Royal – Brut, Champagne AC

Här bjuds vi på en oemotståndlig, rosaskimrande champagnefest. Den friska, harmoniska doften med livlig karaktär och fin mineralitet är utsökt och smaken är i det närmaste fulländad. Det lilla huset som grundades för drygt 50 år sedan har idag en odlingsareal på ungefär 8 hektar. Det är en droppe i havet jämfört med de stora champagnehusen, men det Lété-Vautrain saknar i kvantitet, tar man igen i kvalitet. Eftersom odlingsarealen är så begränsad kan man ha en oerhört noggrann kontroll av varje enskilt steg i framställningen, från odling till färdig flaska.

Pris: 298 kr
Artikel-nr.:154968